Boomverzorging

Bomen zijn een gezichtsbepalend onderdeel van uw tuin. Maar het kunnen ook snelle groeiers zijn. Een boom is dan ook zelden ‘onderhoudsvrij’. De ontwikkeling van een boom is te sturen door regelmatig de vorm bij te snoeien. De opbrengst van fruitbomen is voor een belangrijk deel afhankelijk van het onderhoud. Het is zaak de dat de boom de energie goed verdeelt over de groei van de boom en de ontwikkeling van het fruit. Snoeien helpt daarbij.

Ook het verwijderen van dood hout, het onderzoeken van ziekten en plagen en het vakkundig verplaatsen van bomen valt onder boomverzorging.

Bomen rooien Een boom kan ook te groot worden, in de weg staan of gewoon aan het einde van zijn leven zijn. Wij rooien uw bomen efficiënt, vakkundig en vooral veilig. Onze medewerkers zijn specialisten in het speciale klimwerk om lastige posities te bereiken

Boomverzorging is binnen het hoveniersvak een specialisatie waar weinig hoveniers zich aan wagen. Bomen vragen veel onderhoud om zowel de grootte en vorm in toom te houden. Daarnaast is het belangrijk om zieke of dode takken op tijd te snoeien. Wanneer dit niet gebeurt kan dit het einde van de complete boom betekenen. Ook wanneer een boom overleden is, dreigt om te vallen of om een andere reden gerooid moet worden is dit echt een klus voor een expert.

Dankzij onze jarenlange ervaring in boomverzorging kunnen wij elke klus aan. We bezitten de kennis en het materiaal voor de volledige verzorging van uw bomen. Wij hebben ons gespecialiseerd in:
Zaagwerk evt. met hoogwerker
Kloven
Frezen van boomstronken
Snipperwerk

Afhankelijk van de situatie stellen we samen een duidelijk verzorgingsplan opstellen. Het is ook mogelijk dat we u assisteren met het kappen van een of meerdere bomen. Zelfs wanneer de ruimte beperkt is hebben wij het materiaal om de te snoeien takken te bereiken of kunnen we veilig de gehele boom neerhalen zonder dat uw of andermans huis schade oploopt.

FeitzeDijkstraHovenier

Zijn uw bomen toe aan onderhoud?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Hoveniersbedrijf Feitze Dijkstra

Contactgegevens
Tolbaas 14
8401 GD Gorredijk
0513-461277
06-29515461
feitze@feitzedijkstra.nl

©2021 Hoveniersbedrijf Feitze Dijkstra | Alle rechten voorbehouden | DeMediaStrateeg